U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


Reacties van klanten

Reactie van de klant:

Goedemorgen,
 
Na een schitterende dag afgelopen zaterdag is iedereen weer overgegaan tot de orde van de dag.
 
Ik wil jullie bedanken voor de begeleiding en alle goede zorgen. Volgens mij heeft iedereen enorm genoten en is alles ook heel goed verlopen.
 
Ook na de solextour hebben we ons goed vermaakt, dus de hele dag kan als geslaagd worden beschouwd!
 
Nogmaals, ontzettend bedankt!!

Met vriendelijke groet,
 
Martijn Gootjes

 

Volg ons op FACEBOOKSolex Verhuur LangedijkSolex Verhuur Langedijk

 

 

 

 

 

Solex Verhuur Langedijk

Het Verhaal

In 2009 is Peter Lassooy, oprichter van Sancti Adalberti, begonnen met het idee om biologische abdijbieren te brouwen. Na lange tijd in België te hebben gebrouwen is sinds 2018 Brouwerij Egmond geopend in Egmond aan den Hoef. Onze missie is dat wij brouwen voor iedereen. In de breedste zin van het woord. Wij brouwen voor een betere wereld, om mensen te verbinden en onze passie te delen.

 

Sancti Adalberti

Omstreeks 690 na Christus kwam Adelbert naar onze streek om de Friezen die hier woonden te kerstenen. Hij vestigde zich op een plekje in de duinen dat Egmond genoemd werd. Aan Adelbert worden veel wonderen toegeschreven. In 740 overleed Adelbert en hij werd begraven op zijn plekje in de duinen, dat al spoedig een bedevaartsoord werd. In 922 kwam het gebied in handen van Graaf Dirk I, de eerste graaf van Holland. Dirk I had een nonnenkloostertje in Hallem (nu Egmond-Binnen). Adelbert verscheen in de droom van Wilfsit, een der nonnen, en zei dat men hem moest opgraven en opnieuw begraven in het kloostertje van Hallem. Dirk liet het gebeente van Adelbert opgraven en toen gebeurde het wonder. Op de plek waar ze hem vonden welde een bron op. Sinds die tijd is deze bron altijd aanwezig geweest en men beweerde dat het water oogziekten en dwaasheid genas. Aan Adelbert worden veel wonderen toegeschreven. Die wonderverhalen zijn in 980 opgeschreven en het blijkt dat Adelbert door de bevolking al spoedig als heilige werd vereerd. Zowel christenen als niet-christenen riepen zijn hulp in.

 

Brouwerij Egmond

Brouwerij Egmond, gevestigd in Egmond aan den Hoef, is de brouwer van onder andere de Sancti Adalberti abdijbieren.

Een brouwhuis van 2500 liter, tien gistingstanks, een bottellijn en het vakmanschap van de brouwers zorgen voor heerlijke biologische speciaal bieren. Door de moderne installatie kan er op een duurzame wijze worden gebrouwen. Sancti Adalberti heeft een licentie met de abdij van Egmond en is het enige Benedictijner abdijbier van Nederland.

Brouwerij Egmond maakt van ieder bezoek een ware beleving.

 

Duurzaam

Brouwerij Egmond is ontstaan met de gedachte om op de meest duurzame manier de mooiste bieren te brouwen. Op dit moment heeft Brouwerij Egmond een van de meest moderne brouwinstallaties. De brouwketel wordt verwarmd door middel van een stoomgenerator en alle restwarmte wordt opgeslagen en hergebruikt bij een volgend brouwproces.

 

Biologisch

De bieren van Brouwerij Egmond worden ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. De brouwerij is SKALL gecertificeerd, dat betekent dat er op biologische wijze wordt gebrouwen. Dit is, in combinatie met abdijbier, uniek en nergens terug te vinden in de wereld.

 

Licentieovereenkomst Abdij van Egmond

De Sancti Adalberti bieren worden gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond en daarmee het enige Nederlandse Benedictijner abdijbier.

 

Samenwerking Zorgboerderij De Klompenhoeve

Na het brouwproces blijft er een grote hoeveelheid bierbostel over. De bierbostel weggooien is zonde en past ook niet bij onze filosofie. Om dit te voorkomen zijn wij een samenwerking aangegaan met Zorgboerderij de Klompenhoeve. De bierbostel is nu het basisvoer van de geiten. Deze geiten produceren melk, waar vervolgens kaas van wordt gemaakt. Onze bierbostel ruilen wij voor de geitenkaas van de Klompenhoeve, welke je kunt proeven in ons Proeflokaal.

 

De Sancti Adalberti Bieren

De abdijbieren van Sancti Adalberti worden ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Toevoeging van lindebloesem zorgt voor een eigen karakter en een heerlijke geur. De bieren zijn ongefilterd en ongepasteuriseerd en kennen een nagisting op fles. Sancti Adalberti is geënt met het water uit de bron op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen waarvan wonderverhalen vertellen over de genezende werking. Gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond en daarmee het enige Nederlandse Benedictijner abdijbier.

 

Sancti Adalberti Egmondse Weizen

Egmondse Weizen is een Weizenbier gebrouwen naar Duitse stijl, dat wil zeggen met 50% gerstemout en 50% tarwemout. De twee aroma-hopsoorten zorgen voor een subtiele en aangename bitterheid. Het bier schuimt mooi wit, kleurt goud in het glas, is lichtgesluierd en kenmerkt zich door de geur van kruidnagel en banaan. 5% vol.

 

Sancti Adalberti Egmondse Blonde (3,35 rate untappd)

Omschrijft zich het best als een blond aromatisch abdijbier met een mooie bitterheid van de Sorachi-Ace hop en een licht alcohol gehalte. Ideaal als digestief bier,daar de bitterheid de eetlust opwekt. De geur is aromatisch, citrusachtig. De hoofdsmaak is licht moutig, bitterig. De afdronk is zoetig, bitter. Met biologisch geteelde granen. 5,7% vol.

 

Sancti Adalberti Egmondse Dubbel (3,42 rate untappd)

Een mooie robijnrode dubbel, met de geur van rijp rood fruit en caramel. De smaken van caramel en gebrande mout zijn harmonisch en verfijnd. Zijn afdronk is licht zoetig en bitterig, een abdijbier waardig. Met biologisch geteelde granen. 6,5% vol.

 

Sancti Adalberti Egmondse Tripel (3,55 rate untappd)

Deze krachtige tripel kleurt goudblond in het glas. Het bier heeft een uitgesproken hoppige bitterheid met bloemige toetsen, een bittere afdronk en een getemperd zoetje. Een karaktervol abdijbier. Met biologisch geteelde granen. 7,5% vol.

 

Sancti Adalberti Abdijbock (3,58 rate untappd)

Een dieprode Abdijbock met een geur van caramel en gebrande mout. De hoofdsmaak is caramelzoet, bitterig. De nasmaak is moutigzoet, bitterig en verwarmend, ideaal voor de herfsttijd. 6,5% vol.

 

Sancti Adalberti Pastorale (3,57 rate untappd)

Een zinnenstrelend Egmonds winterbier. De rijke geur heeft zowel fruitige als kruidige kenmerken. De volle moutige caramelsmaak met een frisse toets van lindebloesem maakt van Pastorale een hartverwarmend bier. Met biologisch geteelde granen. 8,1% vol.